Carrièretips

Je bent helemaal klaar voor het solliciteren; net afgestudeerd, op zoek naar een nieuwe uitdaging, of juist helemaal klaar met je huidige baan? Wij van Zuur Personeelsdiensten willen graag dat jij ook jouw droombaan vindt! Daarom zetten we graag een aantal tips voor je op een rijtje, zodat jij de baan binnen sleept.

Doe onderzoek naar de opdrachtgever

Als jij graag bij een bedrijf wilt werken, kijk wat voor soort bedrijf het is. Kijk op de website en neem een kijkje in de ‘werksfeer’ om het zo te zeggen. Hoe meer jij te weten komt over het bedrijf, hoe makkelijker jij je kunt presenteren als de ideale kandidaat.

Wat kun jij doen voor het bedrijf?

Praat niet alleen over hoe fijn je het zou vinden om te worden aangenomen, dat weet het bedrijf ook wel. Praat eerder over hoe jouw vaardigheden de ideale oplossing bieden voor deze functie.

Bereid je voor op sollicitatievragen

Wat zijn je sterke punten en zwakke punten, waarom wil je deze baan, waar sta je over 5 jaar… Dit zijn allemaal vragen waar jij je van tevoren gewoon op kunt voorbereiden. Dan sta je straks niet met je mond vol tanden als je wordt overladen met dit soort vragen.

Stel je eigen vragen!

Het is niet alleen aan jou om vragen te beantwoorden, maar ook om vragen te stellen. Het bedrijf wilt weten of jij een serieuze kandidaat bent, dus schroom vooral niet om vragen te stellen. Doe dit niet alleen op het einde, maar stel vooral ook vragen tussendoor. (“hoe ziet deze baan er per dag uit?”, “hoe kijken jullie naar resultaten?”)

Wees niet te nerveus

Makkelijker gezegd dan gedaan, weten we. Maar het helpt echt als je zelfverzekerd overkomt dus hou je rug recht, glimlach zo nu en dan, en kijk de werkgever aan als hij of zij tegen je praat. Scheelt een hoop, geloof ons!

Dankuwel!

Bedank de werkgever na afloop en geef hen een stevige handdruk.

Vacatures

Bekijk ons actuele aanbod van vacatures en solliciteer!

Direct inschrijven

Schrijf je in en wij gaan voor je op zoek naar de perfecte job!
×